Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2015 15:16 - Планетата ЗЕМЯ: от българска, по-българска!
Автор: ganini Категория: Забавление   
Прочетен: 1585 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 06.01.2015 15:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като стане въпрос за произхода на българите, много наши велики историци сочат ту Шумерското царство, ту древен Египет, ту древна Персия и т.н., били сме ние от древен сой, културен, знаещ и можещ народ и след това сме се пръснали по Италия, Бавария, Франция, по Волга да учим света и култивираме земята!

По тоз повод ви предлагам една мисловна игра. Представете си, че тази планета, наречена Земя, беше заселена САМО ОТ БЪЛГАРИ! Тоест, българите щяха да представляват целокупното човечество! А сега да си представим докъде щеше да бъде стигнало това човечество (българско) в развитието си: техническо, културно и битово.  Въобще, къде щеше да бъде днес цивилизационното ниво на това човечество?

Някои от вас ще се поусмихнат доста скептично и ще имат право. Ето, това целокупно българско човечество, водено от Аспарух се изсипва в тоз Задунайски регион, поумесва се с местните Траки и става БЪЛГАРСКИ НАРОД. Няма Византийци, няма кумани, няма авари, джан-джин, няма! Сами на Земята. И започват да си живеят без врагове, но и без приятели, оставени сами на себе си. От траките научават как се прави вино и доразвиват тази технология до варенето на ракийката, която много им се услажда. Къщите си правят от плетени клони, замазани с кал и покрити със слама, която е отпадъчен продукт от селскостопанската им дейност. Обаче освен житните култури и някои овошки, всички други едливи растения са пръснати по разни континенти в диво състояние. Траките са народ без писменост, та от тях не могат да вземат азбукито... С течение на времето се появяват шаякът, цървулите, навущата, бродирани носии и забрадки, та народът да се пооблече и премени. И така минават вековете без войни, без притеснения, без робства. Кеф! Транспорт: качваш се на коня или магарето и отиваш където искаш. Пътища? Какво е това, то коня си знае пато... Някоя лодка за риболов има по Черно море или по реките, ама кораби... за далечно плаване...да откриваме нови светове? Нам тука си ни е добре.

Железници, автомобили? Кво е това? Електрика? Не сме и чували.

Музиката е народни песни, предавани от баба на внуче, защото няма ноти да я запишат, но се развива в наши дни до попфолка. Това опера, концерт? Ми кво е това? Поезия, литература? Да, да има народни бардове по панаирите, които разказват разни истории. Радио, телевизия? Компютър? Няма такива. Но: ЕВРИКА! Има чушкопек при тоз народ! Но тоз апарат работи на дървени въглища поради липса на ток и то да пече круши, защото чушката не е открита.

Та така си живее до ден днешен тоз народ, щастливо, спокойно... Има си ракийката, но-о, уви, за салатката липсват компоненти. Не знаят къде е Америка, че да си наберат домати. Жалко!



Тагове:   Аспарух,   еврика,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - Идеята е интересна...
05.01.2015 00:37
... и успешно се противопоставя на великобългарската най-нова история, която сега се пише за домашна комсумация в Блог.бг.
Възприемам този постинг като Вариант 1, защото не по-малко интересен би бил Вариант 2, в който бихме могли да си представим какво би станало, ако нашите политици, а те са достатъчно на брой, оглавят правителствата по света. Около 200 държави - колко му е да процъфтят под нашето умело управление...
Поздравления за оригиналния постинг!
П и е р
цитирай
2. jelezov - Прочетох последните три постинга, ...
12.05.2015 11:08
Прочетох последните три постинга, достатъчни за да се уверя, че авторът им е недообразован и природно скудоумен субект.
цитирай
3. ganini - Не човек, а Железов...
25.04.2016 20:27
jelezov написа:
Прочетох последните три постинга, достатъчни за да се уверя, че авторът им е недообразован и природно скудоумен субект.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ganini
Категория: Изкуство
Прочетен: 287713
Постинги: 97
Коментари: 342
Гласове: 1404
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930